Ardjan Kolster: e-reader specialist


WAAROM KIEZEN VOOR EEN E-READER?

 
"Ik wordt gek van het gesjouw met al die boeken als ik op vakantie ga!"

- U kunt met gemak 100 e-books op een e-reader zetten maar ook 10000 als u zou willen. U zit dus nooit meer zonder leesmateriaal, zonder extra gewicht!

"Ik wil zowel in het donker als buiten in de zon goed en duidelijk kunnen lezen."

- U heeft een e-reader nodig met ingebouwde LED verlichting. Deze e-readers hebben een echt e-ink scherm zodat u buiten in de zon kunt lezen maar ook ingebouwde LED lampjes in de rand zodat u in het donker of schemer goed kunt lezen. Een speciale lichtgeleidende folie zorgt ervoor dat het licht egaal verspreid (Kobo Glo, Kobo Aura, Kobo Aura HD, Onyx C65, Nook Glowlight).


"Als ik van mijn tablet probeer te lezen in de tuin spiegelt dat ding als een dolle."

- Een echte e-reader heeft een e-ink scherm. Dit scherm weerspiegelt niet en is uitstekend leesbaar in de zon. Hoe meer licht des te beter.


"Ik las ergens dat e-readers tegenwoordig ook licht geven maar dan is het toch hetzelfde als van een tablet lezen?"

- Een E-ink scherm geeft van zichzelf geen licht zoals het scherm van een tablet dat wel doet. De laatste generatie e-readers heeft ingebouwde LED verlichting. Kleine LED lampjes zijn in de rand ingebouwd en een speciale licht geleidende folie zorgt voor een egale verspreiding van het licht. Het is alsof er een lamp op schijnt en het leest net zo rustig als van papier.

 
"Als ik een tijdje een tablet vast heb gehouden dan breekt mijn pols zowat."

- Een e-reader weegt ongeveer 200 gram. Dit is lichter dan een gemiddeld boek van 400 bladzijden (300 gram). Een e-reader is langdurig vast te houden zonder dat u last van uw polsen krijgt.


"Ik kan die kleine lettertjes van een boek niet goed meer lezen."

- Op een e-reader kunt u de letters zo groot maken als u zelf wilt. De e-reader zorgt ervoor dat de zinnen netjes afgebroken worden.


"Vergeet zo'n e-reader dan niet waar ik gebleven ben?" 

- Een e-reader onthoudt van ieder e-book dat u aan het lezen bent waar u bent gebleven. Deelt u een e-reader met elkaar en leest u hetzelfde e-book dan kunt u zelf een "ezelsoor" maken zodat u de pagina snel en makkelijk kunt terugvinden.


"Ik weer niet meer waar ik al die boeken moet laten."

- Een e-reader is de oplossing voor uw opslag problemen. De meeste boeken leest u waarschijnlijk nooit meer maar een boek weggooien is zonde. Koopt u de mooie, gebonden boeken die u nog eens gaat lezen maar koop alle ontspanningslectuur als e-book.
 
 
 

Kies voor u de juiste e-reader.